Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Häck runt fotbollsplan

Hejsan!
Undrar om du har några bra alternativ till en häck som ska vara runt en fotbollsplan. Kriterierna för häcken är att den ska vara vintergrön, hyfsat vindtålig, bolltålig, minimalt underhåll samt att den ska vara omkring 3 meter hög. Finns det något som skulle funka?

Daniel

Odla svarar:

I första hand tänker jag på tuja, men det tar ju sin tid att växa upp till 3 m och under tiden är den ju inte så där jätte-bolltålig, utan kan ta skada av bollarna.

Så mitt förslag blir ett rejält nätstängsel typ Gunnebo-stängsel runt planen. Nätet "klär" ni sedan in från utsidan med tuja e.d. Tujan kommer att täcka det fula stängslet när plantorna växer och nätet stoppar ju till viss mån bollarna från att skada den uppväxande häcken.

Det finns större, upp till 1 m höga buskplantor i kruka att köpa, med dessa får man färdigt snabbare än om man väljer små, klena häckplantor. Buskplantorna kostar ju förstås lite mer, men man "sparar" flera år. Dock bör vintergröna växter planteras på våren för att undvika vinterskador första året. Tänk också på att tujan är känslig mot uttorkning.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB