Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Häck av avenbok

Hej Sylvia!
Vi planterade en liten häck av avenbok (köpt i kruka) för en månad sedan. Nu börjar min man bli nervös, eftersom en del blad ser "ätna" ut, andra har blivit brunröda och ytterligare andra blad har torkat. Men majoriteten av bladen är spänstiga och vackert gröna. Jag har vattnat rejält sedan planteringen (förutom när det ösregnat) och kan inte se någon ohyra. Spontant känner jag att det bara är att vänta och se hur plantorna tar sig, men jag kanske är ute och cyklar? Har vår avenbok fått någon sjukdom, eller har vi missat något väsentligt i skötseln? Ska kanske också nämna att grannen har en pilhäck på andra sidan staketet (drygt 1,5 meter från vår häck, satt på en högre nivå.) Kan den vara inblandad på något sätt?

Vänliga hälsningar
Anna K

Odla Svarar: 

Jadå, pilhäcken kan vara inblandad i form av rotkonkurrens, som kan orsaka vatten- och näringsbrist.

Du har nog inte missat något, det kan bli så här i tättbebyggda områden om bägge grannarna ska ha en egen häck. Bäst vore att samsas om en gemensam häck.

Om den ser äten ut så kan det vara tvestjärtar, de kommer fram på natten och är försvunna på dagen...du ser dom just aldrig.

Sylvia