Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gurkbladen torkar

Helen Wahlström

Hej

I år är jag i full gång med odling. Har frösått allt i såjord, liten kruka ca 4x4 cm. Nu är plantorna omskolade i planteringsjord i större krukor ca 10x10 cm. De står i ett stort fönster till väster. Helt plötsligt börjar bladen torka nedifrån, framför allt på gurkplantorna. Jag har nu köpt näring och flyttat ner dem på golvet för jag tänkte att de kanske har blivit "brända" av solen i fönstret...? Jag har små små svarta blomflugor som surrar i jorden, men inget annat misstänkt. Känns då tråkigt om allt ska dö nu.

Tacksam för råd Mvh Helen

Odla Svarar: 

Hej!

Du kan ta bort dessa blad som vissnar. Kolla sedan noga om det kanske sitter trips på baksidorna. I sådana fall spruta resten av plantan med såpspritvatten för att bli av med tripsen.

Ser du ingen ohyra på bladen, så kanske det är den torra luften och värmen från elementet som har fått de nedersta bladen att torka. Då kan en svalare placering och att duscha med blomsprutan då o då hjälpa.   

Med vänlig hälsning
Sylvia