Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gulnande plantor i nysatt Thuja Smaragdhäck

Hej,
För 3 veckor sedan planterade vi en Thuja smaragdhäck, ca 75 plantor varav 55st är 160-180 cm och 20st något lägre. (Ej eget val).

Dessa lägre tycker vi inte ser likadana ut som de högre. De är mycket mer pyramidformade, och är bredare nedtill än de högre (som enligt etiketterna verkligen är Smaragd.) Nu har 6st av de lägre snabbt börjat bli brungula till färgen, de verkar dock ej torra.

Om man viker undan grenar så är färgen innanför fortfarande grön. Vad händer med dessa ? Kan det vara någon form av svamp, eller kan de ha torkat ut under transporten från Holland?

Bifogar en bild på en ”sjuk” och en ”frisk” planta.

Vore mycket tacksam för svar.
Hillevi Olsson

Odla Svarar: 

Det är verkligen svårt att veta vad som kan ha blivit fel. Men de ser inte sjuka ut, så jag tippar att de lägre antingen är av en annan sort, t.ex. 'Brabant', eller så är det som ni tror, de har torkat på vägen, även om det inte ser så ut på bilden. Jag tycker att ni bör ta med en liten kvist av vardera sorten och visa upp dem för den ni köpte dem ifrån. Så hoppas jag att ni kan få nya likadana som de andra.

Sylvia