Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gullregnsträd

Hej!
Jag har en fundering. Vi satt för ca 2 år sedan ett gullregnsträd (hybrid). Det tråkiga är att det växer väldigt dåligt, knopparna verkar som de torkar. Varje år kommer det bara grönt längst ner på trädet. Vad kan det vara för fel? Skall vi klippa ner det hela ända ner till det gröna eller vad skall vi göra? Finns det hopp för vårt gullregnsträd?

Birgitta

Odla Svarar: 

Det kan vara fel på marken det står på. Den kan vara dåligt dränerad så att vatten står kvar under vintern.

Eller så är felet det motsatta, alltså att det kan finnas ett sten- eller sandröse (t.ex. gömt byggavfall) under jorden, som gör att allt vatten rinner rakt igenom.

Eller så kan den helt enkelt sakna näring.

Jag har svårt att bedöma hur ni ska klippa den när jag inte kan se den, men är den övre delen helt död, så kan ni självklart klippa bort den.

Sylvia