Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gullranka som blivit "kal"

Hej!
Vår gullranka som är flera år gammal och slingrar sig vackert runt köksfönstret har börjat tappa sina blad i mitten på den längsta rankan.

Gullrankan är ca 6 m och det kala partiet som är ungefär på mitten är ca 1 m långt. Vad skall vi göra? Den är mycket fin i både toppen och den nedre delen -tät och stora vitstrimmiga blad!

Tacksam för svar
/ Johan

Odla Svarar: 

Det låter som om den inte får tillräckligt med ljus just där - en vanlig "åkomma" under vintern. Kanske ni kan ordna tilläggsbelysning i form av en lysrörslampa? Men det är inte säkert att det blir nya blad på den delen som har tappat dem, men försöka duger ju.

Sylvia