Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gula blad i juni

Hej Sylvia!
Jag fick en Bornholmfikon i present för fyra år sedan som burit en massa frukt varje år, (dock aldrig blommat som du skrivit på en del svar) Den har stått på min inglasade balkong hela tiden. Nu börjar den sätta frukt men bladen blir gula och faller av, vilket den aldrig gjort tidigare.

Vilken gödning är bäst för den sorten och vilken jord skall jag använda. Jag har haft vanlig balkongjord och blandat upp den med lera men jag måste kanske ändra på det.

Hälsningar Margareta

Odla Svarar: 

Fikon är lurig, man ser inga blommor, blommorna är mycket små och utvecklas inne i frukten, som är sammansatt av en mängd småfrukter och den uppsvällda, köttiga blomställningen. De pollineras av honan till fikonstekeln som är mycket liten. Den kryper in till blommorna genom ett hål i fikonets spets. Förr fick man inga mogna fikon där fikonstekeln inte kunde leva, men nu finns sorter som ger frukt utan befruktning.

Jorden du har bör duga, man kan ha vanlig trädgårdsjord och hälla i lite lecakulor för dräneringens skull. Kogödsel eller Chrysan e.d. passar den bra.

Sylvia