Gul oxalis

Edwin

Hej

Tack för svaret på min förra fråga.

Jag tror att jag har Oxalis stricta med röda blad på balkongen. Blommorna på den är få och små och den är spretig. Jag vill ha en rikblommande gul Oxalis med större blommor och som växer mera kompakt. Om jag tar in den och gödslar den kommer den då att växa mera kompakt med större blommor? Den jag helst ville ha är Oxalis pes-caprae, Bermuda Buttercup, men den kan inte odlas med frön utan bara med knölar och jag vet inte om det går att få tag på dem i Sverige. Vilken Oxalis tycker du bäst passar mina önskemål?

Med vänliga hälsningar, Edwin

Odla Svarar: 

Hej

Kolla om du hittar den du sa själv, kanske till och med med dubbla blommor: Oxalis pes-caprae 'Flore Pleno'. Jättefin, ju! Men som jag skrev i ett tidigare svar till dig, jag har aldrig sett den säljas i Sverige, däremot har jag sett en mycket liknande men med enkla blommor.

Ett sätt är ju att lägga in en efterlysning i Odla.nu Forum och fråga om någon har eller vet var man får tag i knölar! Ibland lyckas det. Annars har vi ju vår gratis annonseringsfunktion, kanske att du vill lägga in en annons och efterlysa den önskade växten den vägen?

Angående den vilda Oxalis stricta, så tror jag inte det skulle bli större blommor av att ta in den, den är ju en vildväxt och som du säger, ganska så spretig.

Med vänlig hälsning Sylvia