Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gul knutpelargon

Hej igen Sylvia,
jag har en fråga om en helt annan blomma. Nämligen pelargonen, jag köpte en gul knutpelargon på ett föredrag men hittar inget info om den på nätet och vet inte riktigt hur den ska skötas. Om den ska stå soligt eller skuggigt mycket vatten eller lite, det kanske är som en vanlig pelargon vet inte men den är lite ynklig tycker jag. Om du vet nåt eller har tid att svara tar jag gärna emot fakta om den.

Mvh Axel

Odla Svarar: 

Jag antar att du köpte Pelargonium gibbosum, en vildart? Kallas även giktpelargon :-).

Ovala, grågröna, flikiga blad, blomman är gul och sägs lukta som en väl mogen banan eller en parfymerad tvål främst på kvällen och natten! Den sköts som vilken annan rumsväxt som helst. Ha den inne i ett svalt, ljust rum under vintern. Vattna sparsamt under vintern, gödsla inte. Klipp ner något på våren och byt jord, öka vattningen och ge gödning enl. instruktioner på flaskan.

Sylvia