Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Grusgång upp till huset

Hej!
Jag har flyttat till "drömkåken" med lång grusgång upp till huset. Det som är trist är att det ligger som ett lager över det som en gång var en grusgång, jag har provat att lyfta bort tuvor här och där och får då fram grusgången fläckvis.

Det är en lång gång att rensa för hand så nu undrar jag om man kanske kan köra fram med t.ex. en jordfräs? Jag tycker att det låter lite hårt kanske men jag vill gärna få fram den gamla grusgången... hur gör jag?

Tackar för övriga bra svar!
MVH Anki

Odla Svarar: 

Det finns två principer för ogräsbekämpning mekanisk och kemisk.

Med kemisk använder du någon form av totalutrotningsmedel t.ex. Roundup. Men kom ihåg att det kan ha effekt på t.ex. träd och buskar som har sina rötter under grusgången.

Med mekaniska rycker du upp ogräset med rötterna och låter dessa torka så att växten dör och visst kan du använda jordfräs men du får nog räkna med att fräsa flera gånger under sommaren. Rötterna dör inte utan skärs av och ger nya skott. Genom upprepade behandlingar uttröttas rötterna dvs. all energi i rötterna förbrukas genom att nya skott anläggs. Så småningom dör de om du är ihärdig och inte låter de nya skotten bli så kraftiga att de börjar producera ny energi att lagra in i rötterna.

Göran