Grossister - växter

Nexhmije

Hej Sylvia

Eftersom jag har fått hjälp från dig flera gånger tänkte jag fråga just dig om en sak. Jag har en annan kulturell bakgrund men bor i Sverige sedan 1992. Har blivit förtjust i olika plantor och växter men mest i stenpartier, rhodondendron och tulpaner. Har handlat massor med sådana och planterat i både Sverige och hemlandet. Genom detta har jag väckt stort intresse hos många och jag har kommit till en ide att starta eget i hemlandet.

Därför undrar jag: vill du hjälpa mig med att hitta adresser till grossister som säljer stenpartier, rhodondendron och tulpaner? Känner du till några grossister både i Sverige och utomlands? Det hade varit till stor hjälp. Om det kan vara till någon hjälp berättar jag att hemlandet är Kosovo som gränsar till Italien, Grekland, Albanien, Serbien mm.

Tack på förhand.

Mvh Nadja

Odla Svarar: 

De stora grossisterna som säljer den här typens plantor finns i Holland och Danmark. Särskilt tulpaner ska man jaga i Holland!

Men om du ska starta i ditt hemland, så finns det stora grossister av perenner och vintergröna växter inklusive rododendron även i Polen. Kanske enklare att importera från närområdet.

Det finns massor av grossister, så det enklaste är att du gör en google-sökning med det du söker, till exempel wholesale rock garden och ser vad du får fram.