Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Grönsaksodling i fåtal land

Hej Sylvia
Jag har under cirka 2-3 år odlat grönsaker, tex. bönor, morötter, persilja, ruccola, koriander, frilandsgurka. Pga. liten trädgård har jag inte så stor möjlighet att flytta runt odlingarna, som idag är i pallkrage i 1 fall och de andra 2 - något mindre - direkt på marken.

Andra saker som sallad, rädisor och tomater, odlar jag direkt i hinkar och krukor. Men för dessa "bäddar", hur gör jag om jag vill fortsätta odla detta år? Måste jag byta innehåll i bäddarna och i så fall hur? Eller bör jag hälla på ny bra jord på samtliga bäddar och köra på? För mina land är väl egentligen för små för sk växlingsodling, eller var går gränsen?

Tack
Mvh Gunilla i norra Sthm

Odla Svarar: 

Du kan odla i bäddarna, men det skadar inte att du tar bort 1/3 av jorden och häller några säckar kogödsel istället och blandar med kvarvarande jord. Så gör även jag, jag odlar också i pallkragar! F.ö. så har vi en livlig Pallkrageklubb på Forumet, delta gärna i diskussionerna där!

Sylvia