Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Grönare och mer inbjudande...

![](https://odla.blob.core.windows.net/images/fs%2Fimages%2Ftnjuli.jpg)Vi har precis återställt en grusgång som varit totalt uppgrävd pga. vatten och avloppsarbeten. Vi bor på landet och vill ha en miljö som passar i i den övriga därför har vi valt grus. På vintern är det en hel del skottande vilket gör att gången helst ska vara rak…Men hur mjukar man upp den? Jag vill ha någon form av planteringar. Kan du ge mig tips? Jag har bifogat bilder både från huset och från grindstolparna. Sträckan är nog ca 15 meter.

Tacksam för svar – Du kanske kommer på något jag kan ta tag i redan nu?
Annika

Odla svarar:

![](https://odla.blob.core.windows.net/images/fs%2Fimages%2Ftnheims-rabatt.jpg)Det ser ju ut att vara givet för rejäla perenn- och buskplanteringar på båda sidorna av gången!

Men gör inte en rak rabatt som följer kanten utan gör hellre en något böljande rabatt där du inkluderar både lyktstolpen och den redan befintliga busken. En enhetlig färgtema vore också bra att bestämma redan från början - använd gärna bladväxter som effekt och plantera även in några vintergröna/städsegröna inslag.

Du kan börja med att med hjälp av vattenslangen eller ett kraftigt rep pröva dig fram till en vacker böljande form innan du börjar vända på grästorvorna. Lägg gärna en rad vackra plattor som kant till rabatten mot gräsmattan så att det blir lätt att köra med gräsklipparens ena hjul på plattorna och gräset vandrar inte in i rabatten så lätt heller.

Bild på en tänkbar plantering från Göteborgs Botaniska trädgård bifogas!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB