Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Grewia

Hejsan!
Jag köpte hos er i våras 1st Grewiaplanta samt en citronplanta, Grewiaplantan har växt så otroligt mycket och blommar hela tiden problemet är vad gör jag till vintern? Kan man klippa ner den något för den är både hög och "yvig"? Jag förvarar mina bouganilla i ett ljust rum med ca 15* kan den stå där eller kan den stå på vår inglasade veranda där vindruvan är men vi har ingen värme där så där blir det minusgrader (vi bor i östra sörmland Strängnäs)

Ang Citrusplantan när ska man klippa den som man vill ha den? Nu så spretar den åt alla håll, den har växt bra men den har inte blommat. Den tänker vi förvara i samma rum som Bouganvillan men Grewian vet vi inget om.

Mvh U-B

Odla svarar:

Grewian kan mycket väl stå i ett ljust rum i 15 grader, perfekt! Då behöver du kanske inte klippa ner den nu utan kan vänta till vårvintern?

Citrus klipper ni också helst på vårvintern, när ni börjar vattna mer efter vintervilan och har bytt jord. Det finns för övrigt citrusjord att köpa numera, de flesta medelhavsväxter gillar den jorden.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB