Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Grävt upp stora Rhododendronbuskar

Hej Sylvia,
precis före jul grävde vi upp 6 st stora Rhododendronbuskar, ca 2 m höga och väldigt yviga, när vi jämnade till en slänt på tomten. Tjälen kom innan vi hann plantera om dem, så nu ligger de ovan mark med rötterna i paket med mycket jord kring.

Tror du de överlever vintern så? Eller ska man göra något mer? Vi vet inte hur vi ska omplantera dem, men troligen blir det några över. Finns det någon marknad för sådana fullvuxna buskar? Jag vet inte vilken sorts Rhododendron det är, men fina är de.

Tack för info!
Hälsningar Per

Odla Svarar: 

Det hade varit bra om du hade täckt rotklumparna med massor av torra löv, granris osv. för att de inte skulle frysa. Nu har det ju redan varit frost så det kanske är för sent, men försöka duger. Har du snö så ett tjockt snötäcke skulle också skyddat. Viktigt är nu på vårvintern att skydda det gröna med skuggväv, så att solen inte bränner bladen när rötterna inte kan hämta vatten ur jorden. Vattna om det blir längre perioder soligt väder med plusgrader, men inte om det är soligt och frost.

Någon marknad vet jag inte men du kan ju alltid fråga på Odlas Forum om någon vill ha dom. Du kan ju säga att du inte kan lämna någon garanti att de klarar sig men man kan ju få pröva.

Lycka till!
Sylvia