Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gräsmattegödsel

Hej Sylvia!
Jag har en färdiglagd gräsmatta i ett skuggigt läge. Jag vill skjutsa på gräset med gräsmattegödsel. Jag har nu köpt Weibulls kombigödsel (innehåller ogräsmedel).

Gräsmattan ligger på en bostadsförenings innergård. En av medlemmarna är orolig för att ogräsmedelsdelen kan vara skadlig för hans små barn -han oroas att han inte kan ha barnen på mattan, att de ska få i sig av kombigödslets "giftiga delar". Vad tror du om detta?

Med vänliga hälsningar
Richard

Odla Svarar: 

Denna produkt räknas som kemiska bekämpningsmedel klass 3, vilket framgår av märkningen på förpackningen. Den får bara användas mot ogräs i gräsmattor och ska hanteras med försiktighet, både med tanke på miljö och på användare!

Rekommendationen att vänta ett dygn efter spridning innan man vistas barfota på gräsmattan är belysande, men man behöver alltså inte undvika gräsmattan hela sommaren, det räcker med ett par dagar. Fenoxisyror är f.ö. förbjudet i parker och på kyrkogårdar, och överhuvudtaget på allmänna platser.

Sylvia