Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gräsmatteersättare

Hej,
håller på och anlägger ett område där det kommer att finnas en massa björnbär, taybär, hallon (häck), vinbär (häck), en varsin pallkrage till barnen, smultron, jordgubbsstjärna, kiwi m.m. Nu är det så att jag vill inte ha gräs inom det området, eftersom det blir svårt att ta sig fram med en gräsklippare, hela området är på ca 100 m2 . Bor i zon 3, läget sol/halvskugga, har funderat på trampnarv, krypkotula ..ska även ha några trampstenar.

Går det att ersätta gräs på detta sättet eller är det lönlöst, området är inte tänkt för några större vilda lekar. Eller finns det några andra alternativ?

Carita

Odla svarar:

En möjlighet är ju att glest plattlägga området förutom där planteringarna ska vara. Bred en markfolie under, sedan ett tjockt lager sättsand, sedan plattor (kan mycket väl vara olika, begagnade) lite glest lagda så att mellanrum bildas. I dessa mellanrum kan man sedan plantera krypväxter med lite jord.

Att få trampnarv att sprida sig till 100 m2 tar sin tid, men mellan plattorna kan det gå. Kryp- och gråtimjan kan också vara ett alternativ, liksom den nämnda krypkotulan. Du kan också så låga sorter av plocksallad här och där, plantera revande månadssmultron etc. Du kan alltså samla många olika krypande örter och låta dem växa till mattor mellan plattorna. Kan bli hur tjusig som helst!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB