Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gräsmattan vattnas aldrig

En vän till mig har ett fritidshus på Öland, som hon inte kan besöka så ofta då hon bor i Stockholm. När hon besöker stugan är hon mån om att gräsmattan inte klipps för mycket av rädsla för att mattan skall torka ut.

Hon har en rotorklippare som hon ställer med så hög gräshöjd som möjligt. Är det större chans att en gräsmatta inte torkar ut om gräset lämnas högt jämfört med en något kraftigare beskärning och där grässpillet får ligga kvar.

Gräsmattan vattnas aldrig. Vilken klippteknik är att föredra för att gräsmattan skall bibehålla sig så grön som möjligt?

Ulf

Odla Svarar: 

Generellt sett går det åt mera vatten ju större grönmassa som växer. Därför tar en nyklippt gräsmatta upp mindre vatten än en oklippt. En oklippt matta går ju i mognad och då slutat den ta upp vatten. Grönskan beror helt på vattentillgången. Då vattnet är slut och det är det ofta på Öland blir gräsmattan brun. Går inte att ge något generellt råd.

Göran