Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gräsmattan blev gul i botten

Hej!
Förra sommaren hände något med vår annars så fina gräsmatta. Den blev gul i botten och såg mycket tråkig ut. Nu är där massor med mossa. Den förefaller för tjock! Olika trädgårdstidningar har helt motsatta råd om hur man bäst reparerar den. Vertikalskära eller ej, det är frågan. Det har vi aldrig gjort inte heller räfsat så mycket. Men gött och klippt och mattan har varit fin. Vad göra nu?

Tacksam för hjälp!
MVH och tack
Margit

Odla Svarar: 

Vänta och se om det kommer nytt gräs. Om inte har du haft snömögel för då dör gräset. Finns det liv är det nog bara att gödsla mattan så tar gräset överhanden över mossan. Om det är dött måste du så om i de döda partierna. OBS kalk är inget gödselmedel och inte heller har den någon effekt på mossan. Det är en myt som kalkindustrin lyckats få alla trädgårdsägare att tro på. Det ska vara NPK gödsel och den ska spridas jämt när det är helt torrt också tvärs emot myten att man ska gödsla när det regnar. Då klibbar gödselkornen vid gräset och bränner så vida man inte kan garantera att det kommer minst 10 mm och vem kan det. När det är torrt lägger sig gödselkornen på marken mellan grässtråna där de smälter av daggen på natten.

Göran