Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gräsmatta med pölar

Hej!
Nov 2003 flyttade vi in i fristående villa.  Det var "grov gjort" med matjord. Efter som vi har barn och hund brådskade vi på med gräset, och det har satt sig riktigt bra. Men när det regnar så bildas det stora pölar och det tar långt tid för vattnet att rinna ner, även på de övriga gräset. Hur ska man bära sig åt för att slippa ta upp gräset och fylla på gropen.

tacksam för svar
Marica

Odla Svarar: 

Ja om ni inte vill ta upp mattan så får ni nog dras med vattnet. Grunden är att det ska vara slätt så att inga pölar bildas. Jordarten är tydligen sådan att vattnet bara långsamt tränger ned. I en framtid får ni nog överväga att lägga om mattan och då kontrollera att det finns dränering och blanda in grus i jorden så att den blir mera genomsläpplig samt se till med upprepad krattning och vältning att mattan blir plan eller helst svagt lutande.

Göran