Gräs till katten - hur belysa?

Maria

Jag måste odla gräs till min katt. Har försökt med "kattgräs" (som lär vara havre) men det äter hon inte. Sommartid äter hon alltid vanligt gräs när vi är ute. Det vill jag nu så inomhus. Vad rekommenderar du? En allt-i-ett - "odlingsstation" med lampa och odlingskärl i ett (där odlingsytan är uppdelad i flera små kärl, vilket jag ju egentligen inte är betjänt av i det här fallet) eller ska jag använda en gammal avlagd kattlåda (plast - utan avrinningsmöjlighet) - där man får en hel, lite större yta gräs - och köpa en separat växtbelysning?

Mvh Maria

Odla Svarar: 

Hej Maria

För att gräset ska växa så bra som möjligt så kommer en växtbelysning att hjälpa dig oavsett om väljer att ha en separat lampa/armatur eller en odlingsbänk med fasta lampor. Jag tror dock att det smidigaste är att du planterar gräset i små odlingskrukor och inte direkt i lådan för då är det enklare att hålla rent och hålla koll på hur mycket vatten gräset behöver.

Om du även vill kunna förodla grönsaker eller sallad till dig själv så har du god användning av en odlingsbänk. Beroende på var du ska ha den så kan du välja en stor modell (t.ex PMF-M30) med rosa/blått ljussken vilket ger bäst tillväxt. Men om du ska ha odlingsbänken i bostadsmiljö så kan det vara mer behagligt att ha vitt sken och då skulle till exempel våra mindre modeller PMF-M20 med två odlingslådor (du kan då exempelvis ha en för gräs och en för örter) eller PMF-M10 passa bra. Du kan även välja en separat Odla-lampa och sätta krukor på en bricka, eller i din gamla kattlåda kanske?

Lycka till med gräset!

Återkom gärna om du har ytterligare frågor.

Med vänlig hälsning Hanna