Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gräs som häck

Hej!
Vi håller på att planera för häck på en sida av tomten. På grund av sluttningstomt och upphöjd gångväg utanför vill vi ha något som blir ganska högt, i trakterna av 2,5-3 m. En idé som dykt upp är att använda Miscanthus 'Giganteus', tror du det kan fungera ur praktisk och estetisk synvinkel? Häcken kommer vara ca 30 m lång och vi har gott om utrymme, så en bred häck är inget problem. Bor strax söder om Stockholm, och häcken får ett soligt/halvsoligt läge.

Tack på förhand,
Annelie

Odla Svarar: 

Den fungerar ju i och för sig om man har verkligen gott om plats. Men eftersom den inte är vintergrön, så kanske bambu vore ännu roligare? Håller sig ju grön året om men hör också till de växter som man inte ska plantera på små utrymmen. Välj i så fall ett av de högsta sorterna, t.ex. Zetas har många att välja bland.

Sylvia