Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gräs och sly

Hej,
jag tog över ett litet torp i höstas med 1.950 kvadratmeter tomt som var helt igenväxt. Jag tog bort allt gammalt cirka 2 ton gräs och sly sen har jag krattat och räfsat cirka 6 gånger i höstas och en gång nu i mars har jag kalkat hela tomten nu undrar jag om jag kan gödsla (blåkorn) direkt på kalken eller ska jag vänta tills det börjar och röra sig.

mvh Gillis

Odla Svarar: 

Jag är inte säker på vad du vill uppnå med gödslingen. I och med att du räfsat bort gräs och sly så är dessa inte döda utan kommer tillbaka när det blir vår. Din första åtgärd borde vara att mera permanent avlägsna det som du inte vill ha genom att hela tiden slå bort det med lie eller gräsklippare. Om du gödslar kommer du bara att hjälpa dessa växter att överleva. Med tanke på den volym gräs och sly du tagit bort verkar inte näringsbrist vara det mest akuta att avhjälpa.

Göran