Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gödsla rabatter

Hej!
Det börjar bli fullt i mina perennrabatter och svårt att krafsa ner naturgödsel på våren. Jag vill inte använda konstgödning. Kan jag gödsla på hösten och lägga det över allting? Växer perennerna igenom det på våren? Gör det någon nytta?

Elisabeth

Odla Svarar: 

På hösten är den ingen bra idé att gödsla med naturgödsel. Dels lakar det ur, dels kan växterna inte använda gödseln om de inte är gröna. Vänta tills tjälen försvunnit och växterna börjar komma upp innan du myllar ner välbrunnen naturgödsel. Det går bra att lägga den ovanpå jorden. Finfördela lite, om det är stora klumpar och lägg inte på jättemycket. Du kan lägga på en gång till på försommaren om det behövs. Är det svårt att komma mellan växterna då, så gör en "härlig gegga" av vatten och gödsel och vattna ner denna mellan plantorna. Om du använder kannan utan stril, så går det bra.

Sylvia