Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gödsla Magnolior

Hej!
Jag undrar hur man skall gödsla Magnolior. Jag har en M. sieboldii (3 år, blommar inte ännu) och en M. stellata (3 år och blommade med 2 blommor i år). Båda växer bra och har mycket fint bladverk, tyvärr vet jag inte hur de skall gödslas så jag har inte gjort det sedan de planterades.

Tack på förhand
Katarina

Odla Svarar: 

När de är äldre, behöver de inte gödslas, men så pass unga som du har, så mår de bra av det. Ge dem kogödsel tidigt på våren eller gödsla med konstgödsel med hög kvävehalt på senvåren, inget mer kväve efter midsommar. Naturgödseln är "långsam" av sig och avger kväve under en lång tid, så det kan inte ges annat än tidigt på våren då magnolian måste hinna mogna av innan hösten kommer och ska därför inte ha kväve för sent, då det driver tillväxten.

Sylvia