Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gödsel från Mullis-dass

​​ ​Hej! Vi köpte en Mullis till stugan för 2008. Det är en lösning för utedasset där man separerar bort kisset och i det torra lägger man även grönsakskompost. Vi tömde den första gången sommaren 2012 och avfallet låg först över vintern i en plastsäck i väntan på att vi skulle bygga en kompost. Avfallet har nu legat i nästan ett år i en byggd luftad kompostbehållare av trä. Det är uppblandat förra sommaren med löv och lite krattat ur trädgården. Det ser ut som rätt fin mull, inget "äckligt" i den, något grov av mindre pinnar och kottar. Luktar inte fränt eller så. Men min fråga är: Kan jag ha den i trädgården blandat i den jord som jag odlar till exempel sallad och morötter i? Eller ska den bara användas som blomjord?

Hälsningar Karin

Odla svarar:

Hej!

Det var så här många gjorde förr, blandade innehållet i torrdasset i komposten och lät det hela stå ett par år. Sedan breddes myllan i snart sagd alla rabatter och land.

Men på senare år har folk använd mer hormoner som p-piller mm och även mer antibiotika, så en liten möjlighet för att det kan finnas läkemedelsrester finns ju om ni använder sådana. Så för säkerhets skull använd den inte till ätliga växter.

Här kan du läsa mer på Avloppsguiden.

Med vänlig hälsning

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB