Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gödsel från höns

Hej Göran.
Vi har egna höns och en stor trädgård. Detta är nytt för oss och vi kan inte någonstans hitta hur länge gödsel från höns måste ligga och brinna innan det kan användas.

Vi har hört att det inte är lika länge som med kogödsel etc. Hur länge måste det ligga? Brinner det på bar mark i en hög? Eller måste det förvaras på annat sätt?

Vänligen / Ove

Odla Svarar: 

Hönsgödsel är rena dynamiten när det gäller näringsinnehåll. Ett sätt är att laka ut växtnäringen i vatten och sedan vattna ut det. Annars kan du kompostera det dvs. lägga det i en hög och gräva ner det på våren i samband med sådd. Att gödsel "brinner" betyder att den bryts ner och då bildas värme som gör att det ryker. När man komposterar gödseln ändras den sk. kol/kväve kvoten och massan blir lite snällare mot växternas rötter. Nedbrytningen kan väl ta några månader.

Göran