Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ginst

Hej Sylvia,
http://www.odla.nu/artiklar/ginst.shtml står det att vattnet ska vara varmt. Vad betyder det? Betydligt varmare än ljummet? Bara lite varmare än ljummet?

Om man har en blomma som snitt gäller då samma typ av placering som då växten är ute eller i kruka? Det står inget om vilka ljusförhållanden t.ex. Ginsten ska ha. Men på en annan sida http://www.odla.nu/krukvaxter/cytisus_maderensis.shtml som hanterar Ginsten som krukväxt står det att den ska stå ljust.

Mvh,
Anette

Odla Svarar: 

När man har växter med vedartade grenar i vasen, är det bra att först ha dem i varmt vatten som sedan får svalna allteftersom. Vattnet får vara rejält varmt men inte brännande hett. Så där 45-50 grader kanske.

För snittblommor har det ingen betydelse hur de placeras, de lever ändå så kort tid att de inte hinner utnyttja ljuset. Men ställ inte vasen i direkt sol, för det får blommorna att vissna mycket snabbare!

Sylvia