Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gigantisk En

Hej
Vi har en gigantisk en vid husknuten i nordostläge. Den är ca 7 meter hög och den är ca 30 år gammal, säger grannarna. Vi har just tagit bort en stor rhododendron som stod invid trädet och där busken stod är trädet i princip dött. Mina frågor är: kan man beskära trädet så att det inte blir mer än ca 1, 5 meter högt? När ska man i så fall göra det? Finns det hopp om att det ska ta sig där rhododendron har "ätit sig in" i trädet?

Vänliga hälsningar
Maria Claesson

Odla Svarar: 

Jag har ett bättre förslag: stamma upp enen (runtom) så att ni får en slät, fin stam på den delen som ser "död" ut. Enen bryter inte det inte finns grönt innanför klippstället, alltså om grenen är helt torr, kommer det inga nya barr på den grenen. Men en uppstammad en är ett fint litet träd!

Sylvia