Geranium - planteringsförslag

Anita

Hej!

Jag är en kille på 30 år som köpt hus. Till huset följde en jätteträdgård som jag får planera från 0. Det kommer bli en hel del gräsmatta men min fråga till er är:

Det är en slänt ned mot en av gräsmattorna som är 20 meter lång och 2 meter bred och som jag vill ska vara lätt att sköta men ändå blommande. Har funderat på geranium. I så fall, ska det vara en sort eller ska jag blanda flera olika geranium, eller har ni bättre tips på blommande och lättskött rabatt (slänt)?

Tack på förhand

/Jonas

Odla Svarar: 

Geranium (näva) är ett bra val. Det finns färdiga perennmattor med olika sorter av näva att beställa, kolla t.ex. hos Vectech (http://www.vegtech.se/sv/veg-tech-park-och-landskap/products/marktackande/perennmatta/uid-16/categoryinformation.aspx)

Biokovonäva eller liten flocknäva vore enklast, men tycker du det verkar lite enahanda med stora sjok av samma, kan dessa också blandas. Varför inte en randig "matta"!

Eller så kan du göra som i min artikel (http://www.odla.nu/artiklar/ute/perenner/bollok-och-lojtnantshjarta/) här, med lökväxter och iris som sällskap.