Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gardenia som dör

Jag har en gardenia sedan 4 år som är som ett litet träd. Det ser inte ut som en buske längre. Innan jag planterade om den hade den 25 knoppar så den trivs verkligen där den står. Jag har planterat om den förut och det har gått bra.

Nu rasar alla blad och knoppar av. Har jag för mycket jord på rötterna. Läste någonstans att den inte gillar det. Nu är det bara kronan som har friska blad.

Hoppas på svar.
Med vänliga hälsningar
Annamaria

Odla Svarar: 

Den bör inte planteras djupare än vad den stod förut. Men jag misstänker snarare att den fick chock av att du började plantera om den just när den stod i knopp - gardenian gillar ju inte att vändas och hanteras just då.

Jag antar att du planterade om i kalkfri torvjord med pH ca. 5,5. Den ska också vattnas med kalkfritt vatten, så använd gärna regnvatten!

Under sommaren kan den stå ute, kvar i sin kruka som man kan gräva ner i rabatten. Den ska inte ha stark sol och höga temperaturer, utan sval halvskugga. Under en ljus buske, kanske? Får inte torka ut och vill ha gödsel varannan vecka.

Sylvia