Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gammeldags kaktus

Hej!
Har ärvt en julkaktus efter en moster som köpte omkring 1940. Jag har haft den sen 1987 den har blommat med några små blommor. Men nu ramlar stora grenar och blad av. Den hänger i ett västerfönster där jag skyddat den från allt för stark sol. Vad har hänt?

Tacksam för svar.
Gun

Odla Svarar: 

Utan att se den är det svårt att gissa. Det är svårt att komma med råd om man inte kan kolla vad som kan vara fel. Men sådana här saker brukar hända om den har drabbats av någon sjukdom. Ta genast sticklingar av friska grenar och sätt om, så att du får ändå behålla din gamla kaktus, även om moderplantan skulle dö. Och så ta en lupp och syna så det inte finns ohyra på den. Kolla även jorden om det finns någonting som inte ska finnas där.

Och så har du väl inte tagit in den från kylan ute direkt i stugvärmen?

Sylvia