Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gammalt rhododendronbuskage

Hej!
Vid mitt hus har jag två stora rhododendronbuskage som jag misstänker är lika gamla som huset, dvs. 40 år. Det ena är ca 10 m2 stort, ligger i NV och blommar rikligt varje år. Det andra är ca 20 m2, ligger i N och blommar knappast alls. I år blir det inte en enda blomma verkar det. Härom året blommade den plötsligt ganska ordentligt, men sen blev det ingenting igen.

Jag vet inte vad sorten heter, men det är en klassisk rosalila rhododendron. Jag brukar slänga på rhododendrongödsel, men det är ju svårt att mulla ner i ett buskage.

För övrigt växer den så det knakar med nya blad varje år.

Vänliga hälsningar,
Ylva

Odla Svarar: 

Om den växer så det knakar kan det vara just det som är problemet. Den "gittes" helt enkelt inte göra blommor, när den gör så mycket blad. Så pröva att inte gödsla den alls på ett par år och se om den då får mindre blad och mer blommor!

Sorten låter som parkrododendron, Rh. catawbiense, det är den klassiska arten som brukar finnas vid äldre hus. Denna art är något ojämn med blomningen, den gör som du beskriver, blommar jättemycket ena året, sedan vilar den nästa.

Sylvia