Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gammaldags stil på blommorna

Hej Sylvia
Jag har ett sommarhus i Trosa och tänker mig nu plantera en rabatt (4m) i västerläge som skall ligga ut med det röda huset. Huset ligger på ett berg och har en del utfyllnadsjord, sand plus stenar där jag tänker gräva upp. Jag skulle vilja ha perenner som ej behöver vattnas allt för ofta, eftersom vi inte är där varje vecka. Jag skulle gärna vilja ha lite gammaldags stil på blommorna, gärna bl.a. rosor och "fingerborgsliknade" blommor. Jag är en verklig nybörjare med lite kunskap men mycket vilja. Jag undra också om du ha några förslag på rosor som jag tänkte sätta som häck (ca4m) bakom ett vitt staket, jag tänker mig rosor som är ca 2 meter höga.

Med vänliga hälsningar Liselotte

Odla Svarar: 

Eftersom ni inte är där hela tiden och kan vattna, så bör du välja växter som är "naturliga" till sin habit och klarar sig själva ett tag. Pröva just fingerborgsblommor, kungsljus, stora blåklockor, storblommiga prästklagar m.m. Jag har nyligen skrivit en artikel som heter Cottage Garden, läs gärna den när den kommer ut!

Till häck skulle jag vilja rekommendera vresrosen Rosa rugosa 'Hansa', men du kan också blanda olika sorters rugosa-rosor, inte enbart 'Hansa'.

Sylvia