Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gammaldags och frodigt

Hejsan!
Jag ska gifta mig nästa sommar. Festen skall hållas i en loge och jag vill plantera perenner utmed ladugårdsväggen tills dess. Det måste vara rejäla och livskraftiga blommor som ska klara sig mellan väggen och gräsmattan och projektet får inte bli för dyrt. I år sår jag stockrosor, riddarsporre, mariaklockor och fingerborgsblomma. Jag vill att det ska se gammaldags och frodigt ut. Det blir inte en rensad och kantad rabatt, utan bara en massa blommor utmed ladugårdsväggen. Bröllopet är planerat till den 9:e augusti och jag vill ha mycket blommor och färger.

Några bra tips?
Christine

Odla svarar:

Om du har sått dessa högväxande perenner så kan du komplettera med en rad tåliga ettåringar som du sår nästa vår och som blommar då: ringblommor, praktvädd, klint, brudsslöja (!), jungfrun i det gröna (!) och sådana där sommarblommeblandningar som säljs färdigblandade i fröpåse.

Om du kan få tag plantor till perennerna bollrucbeckia, stjärnflocka, storklocka, bergklint, strandveronika, brinnande kärlek (!) och såpört så plantera dem nu i vår, så att de hinner bli större. Finns ofta i gamla trädgårdar till överflöd, kolla hos släktingar och bekanta!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB