Gammal uppstammad fuchsia

Hej!
När vi köpte vår koloni i somras fick vi på köpet med en ca 1,5m hög fuchsia. Den verkar vara gammal då stammen nere vid jorden är ca 10cm i diameter. Stammen är "vedig". Fuchsian är planterad i en stor svart balja.

I höstas bar vi in trädet i stugan och där fick den stå. Alla bladen vissnade, den har fått vattnen, och nu för någon vecka sedan skakade jag av de blad som inte hade trillat av sig själv. Det finns små, små skott på vissa av grenarna. Vad gör jag nu? Det ser inte ut som om den har växt något.

Blommorna är cerise/vita.

Mvh Mette

Odla Svarar: 

Oj, en underbar, gammal fuchsia!

Byt försiktigt jord till den, använd högklassig blomjord. Går det inte att byta jorden helt, kan du ta bort lite av den översta jorden och fylla på med ny.

Flytta den till en ljus plats intill ett fönster, börja vattna och gödsla normalt under våren. Klipp bort ev. torra kvistar när du har sett vilka som inte lever, men försök hålla kronan så jämn som möjlig, forma den vid behov.

När det har blivit lite varmare ute, börja vänja den sakta för utelivet: ta ut den föst några timmar under dagen, ljust men ej i direkt sol, sedan allt längre tider tills frostrisken är förbi och den kan stå ute dygnet runt.

Sylvia