Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gammal häck med oxbär

Hej Sylvia!
Vi har en gammal häck med oxbär. Under veckan lyssnade jag på Fråga Trädgårdsmästaren Stig Hellerström i lokalradion. Han påpekade att man skall skära ned till ca 3 dm höjd, men att man bör ha några grenar eller skott kvar efter nedskärningen på stammen. Vårt problem är att vi har bara gamla raka stammar upp till ca 1 m höjd till första förgreningen. Kan man skära ned häcken i alla fall eller kan man göra på något annat sätt?

Tacksam för snabbt svar.
Rolf

Odla svarar:

Om den är så som du beskriver så har den någon gång blivit felaktigt beskuren, dvs. man har skurit rakt av på ca. 1 m höjd. Då svarar oxeln med en kvast grenar just där. Då häcken är så pass gammal, så att den ändå behöver totalförnyas inom snar framtid, så skulle jag ta och pröva att kapa den vid 3 dm ändå. Jag ger dock inga garantier då jag har aldrig själv prövat det.

Du skulle kunna höra i Forumet om någon har erfarenhet att göra så. Gå in i Forumet och lägg in en fråga under Träd, buskar och häckar. Och så kolla då och då om du fått svar där, man kan också prenumerera på svar!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB