Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gamla rosor

Hej Sylvia,
Vi är nyblivna ägare till en trädgård med bl.a. rosor som skulle kunna vara så gamla som från 30-talet. Det är inte mycket kvar av dem, den största är ca 40 cm hög och de flesta har 2 grenar, endast någon har upp till 4 grenar. Tidigare ägare finns inte i detta livet så vi har ingen att fråga om sorter. Ska jag chansa och beskära samtliga som om de vore rabattrosor eller ska jag vara mer försiktig och endast ta bort den helt döda veden längst ut?

Anita

Odla Svarar: 

Jag skulle nog göra på det sistnämnda sättet, då ni inte vet vad det är för rosor. Då får ni förhoppningsvis se blommorna och kanske då kan få veta sorten. Gödsla nu på våren med kogödsel och gärna även Biobalans samt ge dem ny rosjord (finns i säck) så att de orkar växa.

Sylvia