Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gamla dräneringsrör

Gamla dräneringsrörJag har kommit över några gamla dräneringsrör i tegel. Är de frosttåliga och kan jag plantera i dem? Om det går hur arrangerar jag dem så att det blir fint? Gärna förslag på växter som kan passa i den miljön.

Ewa

Odla svarar:

Dräneringsrör bör ju vara frosttåliga, då de har legat i jorden länge. Men för att vara på den säkra sidan kan du ju alltid skydda dem mot vinterfuktighet genom att göra planteringen under taket, t.ex. under takutsprånget så att det inte regnar direkt i dem. Då kommer också fetbladsväxter och andra torktåliga växter till användning.

Mitt förslag är att du först gräver ut ett rejält område, som du fyller tjockt med singel eller dansk sjösten eller vad du nu tycker om. Sedan placerar du dit rören, gärna i olika höjder men se till att de står stabilt.

Har du även trasiga rör, kan du använda dem också genom att lägga dem på långsidan och fylla med jord. Se mitt enkla skiss.

Jorden bör vara sandblandad. Den fyller du sedan rören med, vattnar och fyller igen tills de är nästan fulla. Sedan planterar du dit växter: olika fetbladsväxter (Sedum), taklökar (Sempervivum), gräs som Carex 'Elijah Blue', Lewisia mfl. Du kan också plantera några större gräs vid sidan om för att ge stuns åt rabatten.

Hoppas du fick lite idéer nu.
Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB