Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fylla på med jord

Håller på med en rabatt, där det aldrig tidigare funnits någon. Jag har nu grävt bort en massa fyllning och ska fylla på med jord. Men vad för slags jord ska jag ha? Jag har tillgång till lite kompost men sen då? Ska jag kanske köpa säckar med torv då hela den resterande tomten består av sandjord. Jag ska plantera perenner i huvudsak.

Tacksam för svar!
Weronica 

Odla Svarar: 

Vilken sorts jord du behöver beror ju på vad du ska plantera. Men många perenner trivs i jord som består av mycket humus (kompost går bra) och eftersom du har sandjord, kan du mycket väl blanda i torv för att höja mullhalten. Blanda detta med sandjorden du har och om du har tillgång till det, blanda i även brunnen stallgödsel som helst ska vara med strö, inte sågspån, och helst ska den också ha stått och mognat ett par år. Voilá!

Sylvia