Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fuchsia övervintring

Hej!
Har flyttat till ett hus i zon 6. I matkällaren stod 3 stora krukor med fuchsior som följde med i köpet. Tidigare ägaren hade haft dem i flera år och övervintrat dem. Tog upp dem för ca en vecka sen och ställde in dem i växthuset. De hade skjutit mycket skott. Jag klippte med dem lite och fyllde på med lite ny jord. Har jag gjort  rätt eller fel? Hur ska de "väckas" efter vintersömnen och hur ska jag göra till hösten när det är dags att ställa undan dem igen?

Mvh/ Linda

Odla Svarar: 

Du har gjort rätt. Man kan forma till dem genom att klippa bort/korta in för långa "spjut". Du kan sedan under sommaren ta ut dem, när frostrisken är förbi.

Om det räcker med att fylla på ny jord eller om du behöver byta jorden återstår att se, det beror på hur bra de växer och blommar. Gödsla med blomgödning en gång per vecka under sommaren.

På hösten gör du tvärtom, ställer in i växthuset först och sedan till källaren när det blivit för kallt i växthuset. Klipp ev. bort blommor och en del av grenar redan då så att du får in dom. Vattna enstaka gånger under vintern men bara lite.

Sylvia