Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

'Frulingduft' eller 'Frulingmorgen'

Rosa helenae 'Hybrida'Hej!
Jag planterade i fjol en Frulingduft eller en Frulingmorgen  (jag är lite osäker) under ett äppelträd. Den växer kraftigt och ser väldigt frisk ut men den får inga knoppar. Så läste jag eran artikel om syrener som inte blommar om de står för skuggigt. Kan det samma gälla för min ros? Bör jag flytta den och kan jag göra det nu i så fall?

Tacksam för svar.
Vänliga hälsningar
Kerstin Löfgren

Odla Svarar: 

Jag skulle låta den växa lite till. Om du planterade den förra året så måste den ju hinna etablera sig och växa sig upp till ljuset innan man kan hoppas på blommor. Hoppas bara den är planterad så att den så småningom kan få sol, så att inte äppelträdet skuggar den helt och hållet. Vill du ändå senare flytta den så gör det på hösten eller tidigt på våren.

Vid stora träd behöver man rosor som är kraftiga nog att ta sig ovanför trädets grenar. Här min Rosa helenae 'Hybrida'!

Sylvia