Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Frukt på doftranka

Christina Linnea Örtendahl

Hej,

och tack för en bra hjälp för mina växter både ute och inne. Jag har två ca 5 år gamla doftrankor som jag en gång trasslat upp och klippt ner ordentligt. De är nu åter igen enormt stora och fina. Nu har jag fått en stor frukt på den ena plantan, har aldrig sett något liknande. Har frågat vänner och en sa att jag skulle ta bort den nu och pilla ut fröna och plantera dem. En annan sa att jag skulle vänta tills den torkat och ramlat av plantan och sedan så fröna.

Jag har tänkt försöka att så fröna och vill veta vad som är bäst. Så nu eller vänta? Vilken jord är bäst? Ska de stå kyligt eller varmt? Täckta med plast eller inte? Hur mycket fukt? Om de tar sig, hur länge ska jag vänta med att skola om dem i egna krukor?

Med vänlig hälsning Christina Linnea Gamla Lerberget

Odla Svarar: 

Vänta tills den torkat och ramlat av plantan och sedan så fröna.

Ta sedan t.ex. ett miniväxthus, såjord och så fröna, vattna och ställ varmt. Ett plasttak över skadar inte, men det ska vara luftigt så det hela inte möglar.
När plantorna är hanterbara, har 2-3 par riktiga blad förutom hjärtbladen, kan du skola om dem.

Sylvia