Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Frostangripen

Clematis Hej
Kan kylan som kom i början av juni i år angripit vår Clematis "The Vagebond"? Den blommade tidigt i maj, men sen slutade den allt eftersom. Den står utmed en vägg med söder-västersol men skuggas  framåt em. Den är nergrävd i jorden. Kan den ha fått för lite vatten under juni när det var så varmt? Jag vattnade den rätt ofta pga. av det. Jag köpte den förra våren och då blommade den men sen beskar vi den på hösten. Kanske fel? Den ska nog beskäras i mars enligt vår broschyr.

Tacksam för svar
Agneta

Odla Svarar: 

Nej, kylan tror jag inte på, men kanske torkan. Men nysatta klematis ser ofta ut på detta vis om man inte klippt dem. Det har att göra med att rötterna inte har hunnit utvecklas i samma takt som den växer. Det är därför man brukar klippa ner klematisplantorna när man planterar dem, även om det kan kännas grymt i hjärtat!

Sylvia