Frost på pelagoner

Britt-Louise Heide

Hej Sylvia! Lite förtvivlad blir man över att det blir frostnätter efter allt detta fina vädret vi haft. Mina 24 stora krukor med pelagoner som övervintrat och klarat detta i många år är så vackra. Men så kom frosten och jag hade inte möjlighet att ställa in alla dessa krukor och nu börjar bladen att se mycket vissna ut men jag har satt in dom nu i uterummet. Vad gör jag? Vad händer med mina kära pelargoner? Kommer dom att klara detta? Finns det något knep så att de kommer att blomma så fint som de gör varje år? Ska jag ge dom gödning? Hoppas att det finns ett hopp om att klara dom så att jag kan njuta av dom igen. Tacksam för snabbt svar.

Vänligen Britt-Louise Heide

Odla Svarar: 

Ja, det var hemskt att se alla växterna förra natten när de huttrade där i frosten! Jag täckte min blommande persika med växtskyddsfleece men det är för stort för att man kan komma över det hela.

Men pelargoner brukar vara tuffa och klara ett par minusgrader. Även om bladen hänger och vissa kan bli skadade, så kommer det säkert nya blad när det blir varmt igen. Täck gärna dina växter med växtskyddsfleece om det hotar bli kallt. Och ha kvar dem i uterummet, det skyddar ju också lite.

Gödsla kan du börja med när de kommit igen efter pärsen.