Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Frösådd thailändsk basilika

Hej Håkan,
Brukar varje år så vanlig basilika, som jag brukar lyckas väldigt bra med. Har t.o.m. en ca tre decimeter hög basilika med fyra plantor som jag  övervintrat. Planterade om dem i ny jord för en tid sedan och plantorna är fantastiskt fina med stora gröna blad. Dock har de väldigt stark smak. Hur många år kan man ha en basilikaplanta förresten?

Undrar nu varför jag har så svårt att lyckas med frösådd thailändsk basilika samt röd basilika? De blir inte alls så kraftiga och raka som vanlig basilika, De lägger sig ner och ser allmänt klena ut. Ska de skötas på något annat sätt? Vad gör jag för att de ska orka växa uppåt? Har satt om dem i en blomlåda med blomjord nu.

Har du förresten några bra odlingstips om citrongräs som jag sådde och fick upp häromdagen? De är ju inte klara att skördas förrän nästa år?

Tack på förhand.
Marita

Odla Svarar: 

Hej!
Det är mycket duktigt att du har lyckats med att få basilikan att övervintra. Det är inte så vanligt. Hur många år detta kan fortgå har jag inget svar på. Redan ett år är bra nog.

Olika basilikor växer på olika sätt. En del är klenare i växten än andra.

De två sorter du nämner behöver du toppa och/eller plantera om djupare i nya krukor.

Citrongräs tål inte i frost och odlas lämpligen i kruka.

Hälsningar
Håkan Pettersson, Etelhems Örtagård, Gotland

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.