Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Frösådd av svarta och vita Mullbär

Hej!
Jag lyckades över förväntan med frösådd av både svarta och vita mullbär. Nu undrar jag hur jag ska gå till väga med dom små plantorna, jag bor nämligen i zon 3 i Finland och börjar förstå att mullbär inte är direkt härdiga så långt norrut! Hjälp, några tips skulle behövas eftersom jag inte har plusgradiga övervintringsmöjligheter!

Tusen tack på förhand, hälsningar
Carina i Finland

Odla Svarar: 

Som du antyder är du medveten om att du antagit en utmaning dvs. odla något som egentligen inte går att odla. Det kan vara intressant i sig att utmana elementen. Det går dock inte att ge några handfasta råd i sådana frågor. Du får försöka hitta ett ställe med så bra mikroklimat som möjligt. Men kom ihåg det är mycket som är fel. Dagslängd, sommarens längd, vintertemperatur m.m. På Visingsö i Vättern startade man för 100 år sedan en mullbärsodling. Några enstaka träd lever fortfarande. Sätt ut plantorna så att de får växa i sommar. Du kanske kan kruka in dem i höst och förvara dem ljust och svalt.

Göran