Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Frösådd Akleja

Hej!
Har skickat efter Akleja-frön. Såg för en tid sen en artikel i en tidning om en kvinna som tipsade om hur enkelt det var att så i kruka och sen ställa ut i rabatten - under snön! Där skulle den vakna till liv med våren på ett naturligt sätt. Hittar nu inte artikeln och minns inte exakt hur man skulle göra. Vet du?

Tack!
Lena

Odla Svarar: 

Det är verkligen så enkelt som du säger, gör bara så. Ta först blomjord på botten av en kruka, sedan lite såjord. Så fröna. Låt sådden stå ett par dagar i rumstemperatur och ta ut den sedan. Skydda för fåglar och möss med någonting.

MEN: just akleja gror mycket lätt även om du låter sådden vara inne....

Jag vet inte var du sett artikeln, men här finns en sådan:
http://www.odla.nu/artiklar/forokarens_dagbok.shtml

Sylvia