Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fröså Julrosor

Hej Sylvia,
Har försökt i några år att "yngla av" de julrosor jag har i trädgården för att få fler. Har tagit frökapslar direkt från plantan och petet ner i jorden. Tagit fröna när kapslarna har spruckit och tryckt ner i jorden och jag har låtit fröna ligga kvar som de själva har fallit från frökapseln. Har satt i kruka och på friland men ej lyckats.

Tycker att man hör överallt att det är så lätt att fröså. Men jag lyckas inte. Har jag missat något moment?

// Helen

Odla Svarar: 

Du har inte missat något, du verkar göra rätt, de är ju färskgroende och ska sås omedelbums när de mognat. Men kruxet är att de inte gror samma år utan de behöver kylbehandling, dvs. en vinter emellan. Sedan gror de på våren. Tyvärr så hackar man många gånger bort de späda plantorna när man sedan ska städa på våren. Så fortsätt du, någon gång ska det väl lyckas!

Sylvia