Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Fröså Basilika

Hej Håkan
Jag funderar just på att fröså Basilika jag vet bara inte om jag skall börja med en djup sålåda på en gång eftersom jag tidigare sett att Basilika får så djupa rötter, alternativt om jag ska fröså i små krukor för att sedan omskola plantorna. Har du nåt förslag om vad som fungerar bättre? Blir det för mycket jord om man börjar med en djup kruka på en gång?

Fråga två; är det någon skillnad mellan småbladig Basilika, klotbladig Basilika eller den mörklila basilikan vad gäller förhållanden under frösådd?

Andra tips?

Hur gick det med akvarium försöket? Jag har själv ett 1000 l akvarium som jag funderat på att "göra om" till kryddväxthus för åretomodling för kryddväxter. Var ert försök lyckat? Finns fallgropar jag kan undvika?

Solsnöiga vårhälsningar från norrland,
Kicki

Odla Svarar: 

Hej!
Fröså i små krukor eller i en låg back. Plantera sedan över de finaste basilikorna i större krukor. Är de långa och rangliga planterar du dem bara djupare i krukan. De kan stå ända ner till botten om de är riktigt långa.

Det är ingen skillnad mellan de olika basilikasorterna vad gäller frösådden.

Det går bra att odla i akvarium. Det är bara att köra igång.

Fallgropar med basilika är att de inte tål att glömmas bort vad gäller vattningen. De måste sedan skördas ovanifrån hela tiden så att de buskar till sig.

Hälsningar
Håkan Pettersson, Etelhems Örtagård, Gotland

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.